Türksat 4A ayarları nasıl yapılır? (Videolu Anlatım + Kanal Listesi)

14 Şubat’ta fırlatılan, 15 Temmuz’da tam hizmete girmesi planlanan ancak son anda ertelenen Türksat 4A uydusu, 17 Eylül'ü 18 Eylül'e bağlayan gece yarısından sonra devreye girmiş bulunuyor.

Türksat 4A uydu değişikliği ile birlikte frekanslar değişti. Televizyon izlemeye devam edebilmek için cihaz ayarlarını yapmanız gerekmektedir.

Yeni uydunun hizmete girmesi nedeniyle çanak antenin yönü değiştirilmeyecek ancak, televizyon kanalları yeni frekanslara taşınacak. Yeni kanalların frekanslarını manuel (elle tek tek ayarlamak) veya otomatik (tek bir frekans değeri girerek bütün kanalları taratmak) olarak girmeyen izleyiciler kanalları izleyemeyecek.

Türksat 4A, frekans değişikliği, yeni kanal listesi, uydu cihazı ayarları nasıl yapılır


Türksat 4A uydusu Frekans ayarı nasıl yapılır?


Türksat otomatik arama frekansı bilgileri aşağıdaki gibidir;


Frekans: 11844 MHz
Polarizasyon: Dikey – V – (Vertical)
Sembol oranı (Symbol Rate):  02222
FEC: 3/4

veya

Frekans: 11747  MHz
Polarizasyon : Yatay - H – (Horizontal)
Sembol oranı (Symbol Rate) :  27500
FEC: 5/6

Uydu alıcınızın menüsünden cihaz modeline göre Kurulum, Kanal Arama, Yeni Kanal Ekleme, TP Ekleme gibi değişik biçimlerde adlandırılan bölümden bu değerleri girerek ‘Şebeke Taraması’ yapmanız gerekmektedir.

Türksat 4A Uydu Kurulumu ve Kanal Arama (Videolu Anlatım)


Uydu alıcınızın ayarlarını nasıl yapılacağını bilmiyorsanız aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.





Türksat 4A Güncel TV ve Radyo Frekans Listesi (PDF) 


Türksat'ın uydu değişikliği ile birlikte güncellenen frekans listesi ve yeni eklenen kanallar aşağıdaki linkte yer alan pdf dosyasında bulunmaktadır.

Türksat 4A güncel frekans listesini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

NOT: Listede yer alan HD (Yüksek Kaliteli) kanalları izleyebilmeniz için HD uyumlu uydu cihazına sahip olmanız gerekmektedir.

Bu yazı şu konularla ilgilidir: Türksat yeni kanal listesi, Türksat 4A otomatik kanal tarama, Türksat 4A güncel frekans listesi, Türksat 4A ayarı nasıl yapılır, Yeni televizyon kanalları nasıl ayarlanır, Uydu cihazı güncellemesi nasıl yapılır, Ücretsiz TV kanal ayarı yapma, Türksat uydu değişikliği, Toplu frekans değişimi, Yeni eklenen HD kanallar, Türksat 4A kanal geçişleri, Türksat 4A otomatik ve manuel kanal arama nasıl yapılır?

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.