Piramitler Hakkında İlginç Bilgiler

Piramitler, şüphesiz olarak dünyanın en gizemli yapıları arasındadır. Binlerce yıl önce inşa edildikleri bilinen bu gizemli yapılar yıllardır insanoğlunun merakını cezbetmektedir.

Her yıl milyonlarca turist piramitleri görmeye gitmektedir. Piramitler hakkında çeşitli filmler - belgeseller çekilmekte, bu muhteşem yapılar kitaplara - makalelere konu edilmektedirler.

>> Tabakyaneye Bok Yetiştirmek sözü nereden geliyor? Öğrenmek için tıkla!

Piramitler hakkında çeşitli bilgiler, yıllardır dilden dile anlatılmış durmuş. Bunlardan ne kadarı doğrudur, ne kadarı efsanedir bilinmiyor. Ancak yapılan araştırmalar neticesinde bazı bulgular elde edilmiştir. Bu araştırmalardan elde edilen bulgular doğrultusunda bugün pekçok şey bilmekteyiz. İşte bu yazımızda sizlere Piramitler Hakıında İlginç Bilgiler vermeye çalışacağız.

mısır piramitleri hakkında ilginç bilgiler, mısır piramitleri yüksek kaliteli fotoğraflar, mısır piramitleri hd photo


- Gize piramitleri tahmini olarak M.Ö 3000 yıllarında eski krallık döneminde yapıldığı zannedilmekte. Bunlar; Keops, Kefren ve Mikerinos piramitleridir ve isimlerini aldıkları firavunlar tarafından yaptırılmıştır.
 
- Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği konusunda kesin olmayan farklı varsayımlar bulunmaktadır.

- Piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir. İlginç olan ise şudur: o tarihler o kişinin doğduğu ve tahta çıktığı günlerdir.
 
- Gize piramitleri dünyanın en büyük piramitlerdir. Bunlarla birlikte ve Mısır’da yüzlerce irili ufaklı piramit mevcuttur. Gize piramitlerini diğerlerinden ayıran farkların başında içlerinde yazı bulunmaması ve nasıl yapıldıklarının hala çözüme ulaşmamış olmasıdır.

- Keops’un oğlu Kefren için yapılmış piramit 136 metre yüksekliğe sahip. Kefren piramidinin dış yüzeyinde yer alan kaplamalar bugün sadece tepesinde görülebilmekte.


- Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.

- Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

- Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit’in içine bırakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

- Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur.
 
- Piramit’in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.

-Piramit’in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.
 
-Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit’in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

-Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.

-Bitkiler Piramit’in içinde daha hızlı büyürler.
 
-Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.

-Büyük Piramitin açıları, Nil’in delta yöresini iki eşit parçaya bölerler.
  
Piramitler ile ilgili çeşitli matematiksel bulgular arasında ilginç olanları şunlar:

-Keops piramidinin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı yaklaşık olarak güneşle dünyamız arasındaki mesafeyi veriyor. (149.504.000km)

-Piramitlerin üzerinden geçen meridyen, karaları ve denizleri tam iki eşit parçaya bölüyor. Keops Piramidinin Taban çevresinin, yüksekliğinin 2 katına bölünmesinin pi=3.14 sayısını veriyor.

-Piramitler hala yapımları esnasında ki gizi korumaktalar. İşçilerin olağanüstü bir çabayla günde 10 metreküp taşı üst üste koyduklarını kabul edersek keops piramidinde yer alan yaklaşık 2.5 milyon metreküp taş, 250.000 gün, yani yaklaşık 664 yılda yerleştirilebiliyor. Oysa piramitler 20 ila 30 yıl arasında bir sürede tamamlanmıştır.

-Gize’deki üç piramit aralarında bir Pisagor üçgeni olacak şekilde düzenlenmişlerdir. Bu üçgenin kenarlarının birbirlerine göre oranı 3 e 5’dir.

Dilerseniz Mısır Piramitleri Hakkında İlginç Bilgiler İçeren Videoyu da izleyebilirsiniz.



piramitler nerededir, piramitlerin gizemi, piramitlerin sırrı nedir, piramitler hakkında ilginç bilgiler, piramitler hakkında bilinmeyenler, piramitleri uzaylılar mı yaptı, piramitler ne kadar yüksekliktedir, piramitler kim için yapıldı, piramitleri kim yaptı, piramitler hakkında matematiksel bilgiler, piramitler ve matematik, mısır piramitlerin özellikleri nelerdir, mısır piramitleri kaç yıllık, piramitler hakkında çeşitli bilgiler, piramitler hakkında ödev, piramitlerin isimleri nelerdir, piramitler hakkında yapılan kitaplar, piramitlerle ilgili çekilen filmler ve belgeseller, piramitlerin bilinmeyen sırları, piramitlerin gizemi çözüldü mü, piramit oyunu, sıradışı bilgiler ansiklopediri, enteresan bilgiler

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Sitenizde vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
    iptv ile
    ilgili de sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

İlginç bilgiler, Biyografiler, Dekorasyon önerileri, Güzellik ipuçları, Edebiyat haberleri ve daha fazlası "Bilgilendiren Haberler"de...

- Yorumlarınız hemen yayınlanır.
- Reklam yapmak, HTML kullanmak, Link bırakmak serbesttir.
- Üye olmadan, Anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.
- Yorumlarınıza cevap alabilmek için "Beni bilgilendir"i işaretleyin.
- Yapılan yorumlardan site sahipleri sorumlu tutulamaz!



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.