3 Bin Lira'ya Aldığı Eski Arabayı Elektrikli Araca Çevirdi!

Petrol kaynakları tükenirken tüm dünya yavaş yavaş elektrikli otomobillere (hybrid) yönelmeye başladı. Bugün bu durum bazı ülkelerde devlet politikası olarak yürütülüyor hatta.

Elektrik araç pazarı giderek genişliyor. Hatta son dönemde gündemin başlıca konularından birisi olan "yerli otomobil"de de elektrikli (hibrit) seçeneği yer alacak.

Kullanımı giderek yaygınlaşsa da elektrikli araçlar şu anda oldukça pahalı. Ankara'da yaşayan Murat Orhon isimli vatandaş ise kendi imkanlarıyla bir elektrikli araç üretmeyi başarmış.

fiat e bis,elektrikli araba

Nasıl mı?

3000 liraya (3 bin) bir Fiat 126 Bis alan Murat Orhon, garajında çalışmalarına başlamış. Orhon bu modeli seçmesini ise aracın küçük ve hafif olması olarak açıklıyor. Bu aracı seçmesinin bir diğer sebebinin de aracın basit bir sisteme sahip olduğunu söylüyor. Bu şekilde dönüşümünü kolaylıkla yapacağını hesaplamış.

murat orhon e-bis, ilk yerli elektrikli araba

Orhon, gerekli araştırmaları yaptıktan sonra internetten çeşitli parçalar sipariş etmiş, bazı parçalarını da kendisi çizerek yaptırmış.


murat orhon e-bis, şarjlı araba


Araca 6 adet akü yükleyen Murat Orhon, bu aküleri yerleştirebilmek için arka koltukları söktürmüş ve geniş bir bagaj elde etmiş.

murat orhon e-bis, akülü araba, yerli otomobil


Gerekli testleri yapan Murat Orhon, bu araca E-Bis (electric bis) ismini vermiş. E-Bis 220V, yani normal bir prizden şarj olabiliyor olsa da Murat Orhon kendisi ürettiği taşınabilir güneş panelleri ile aracı şarj ediyor ve %100 yeşil enerji ve haliyle bedava bir enerji kullanabiliyor!

murat orhon e-bis, güneş enerjisi ile çalışan otomobil, fit 126 bis, şarklı araba, yeşil enerji


E-Bis 7 saat gibi bir sürede ve yakşalık 2.5TL'lik bir elektrik tüketimi ile 70-80 km yol gidebilme yeteneğine sahip. Ayrıca yerinde duramayıp aracın üstüne de söküp takılabilir yapıda güneş panelleri de ekleyen Orhon güneşli bir günde 5-7 km daha menzil kazanabiliyor.

E-Bis test sürüşü videosu



Murat Orhon'un bu başarısı bizleri çok gururlandırdı. Kendisini tebrik ediyor ve kazasız belasız, keyifli sürüşler diliyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.