Askerlik 3 Aya Mı Düşüyor? Bakan Açıklama Yaptı!

Son dönemde bazı haber sitelerinde bir haber dolaşıyordu. Haberin özeti şu: "Herkes tek tip olarak (yani kısa dönem veya uzun dönem ayrımı yapılmadan) 3 ay temel askerlik eğitimi alacak. Kalan 9 ayda ise ister her ay için asgari ücret ödeme karşılığında izinli sayılacak (yani bir nevi bedelli askerlik), isterse kalan 9 ayını da tamamlayıp her ay için bu sefer kendisi devletten asgari ücret alacak."

Haberde bu durumun eşitsizlik ve mağduriyet duygularını da bir ölçüde gidereceği yönünde bir görüş belirtilmişti.

kısa dönem askerlik süresi düşecek mi? askerlik süresi ile düzenleme, bedelli askerlik, tsk, milli savunma bakanı ismet yılmaz.


Bu haberlerden sonra Milli Savunma Bakannı İsmet Yılmaz bir açıklama yaptı ve bu haberleri yalanladı. Bakan'ın açıklamasına göre askerliğin üç aya indirilmesiyle ilgili bakanlıkta bir çalışma yapılması söz konusu değil!

Özellikle Kısa Dönem askerlik yapan erler arasında her dönem sıkça dolaşan bir dedikodudur askerliğin kısalması. "Kısa Dönem askerlik 4 aya düşüyor", "Kısa dönem askerlik 3 aya düşüyor", "Kısa dönem ve Uzun dönem askerlik eşitlenecek ve tek tip askerlik yapılacak" gibi söylentiler her askerlik yapan kişinin mutlaka duğduğu söylentilerdir.

Ancak görünen o ki hükümet kanadında bu tarz bir düşünce yok. Özellikle terör olaylarının giderek arttığı ve bölgemizdeki diğer ülkelerle olan durumları da düşünürsek ufukta herhangi bir Askerlik kısalması durumu görünmüyor. Bu söylentilere kulaklarınızı tıkasanız iyi olur. Bizden söylemesi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.